Det ubesvidste

Det ubevidste er alle de væremåder og evner vi igennem opvæksten har givet afkald på. Det kan være pga omverdens forventninger eller vores egne begrænsninger af os selv.

Det ubevidste bære også på det ubehagelig vi har oplevet igennem opvæksten - alt fra fysiske lidelse: ulykke,sygdom, næring etc til følelsesmæssige lidelse: omsorg,savn,nærvær,forladthed eller åndelig næring.

Disse oplevelser har man været nød til at fortrænge for de har været så ubehagelige på det tidspunkt i ens liv.

De er simpelhed kapslet inde og langt væk fra hukommelsen. Man tror de er væk og kan ikke erindre dem mere og de er blevet ubevidste for os.


Det ubevidste rummer også visdom,selvværd,styrke etc... For at blive bevidst om det ubevidste bliver man nød til at accepter de følelser eller påmindelser,som popper op i form af indre billeder, sanser og følelserne. For nogle kan der komme en ubehagelig stemning op uden man ved, hvor den kommer fra og hvorfor..


Det kan være en film eller sang,som rammer en så dybt eller en hverdags situation,hvor man bliver ramt af en stemning,som man ikke så godt kan lide at være i og skynder sig at aflede det med mad,tv ,cigaretter eller sport etc etc... for at glemme det igen.

Når der skal arbejdes med det ubevidste bliver det nød til at blive bevidst i vores hukommelse,så der er mulighed for at ændre det.

Det ubevidste kan styre os uden vi aner det f.eks ved angst,jalousi, frygt etc. Dette er en rejse ind i dig selv -du kan lære dig selv at kende og slippe de gamle blokeringer ved at være nysgerrig på det der måtte komme til dig.

dET INDRE SELV

Det indre selv er vores holdninger, tro og livsværdier.


Hvad tror jeg på?


Hvad vil jeg kæmpe for?


Hvad er vigtig for mig?


Hvad er godt for mig?


Det indre selv består af fornemmelser af egne menneskelige kvaliteter og kendskab til og accept af egne fejl. Vores samfund giver os dårlige betingelser og muligheder for at opbygge indre værdier.

Vi lever et materialistisk liv,hvor vi ingen fælles åndlige værdier har. Materielle værdier viser sig at være utilstrækkelig,når vi bliver ramt af livs kriser.

Det er en ringe trøst at have et stort hus/stor bil,når man bliver skilt - mister en kær eller bliver ramt af en livstruende sygdom.


Når det lykkes et menneske at udvikle og opbygge et stærkt indre selv,vil de stå stærkt i modgang. De ved helt inde i deres sjæl,at der er andre værdier end de ydre. Vi mennesker lukker ofte af for vores sind og hjerte for det vi ikke forstår,har vi ofte svært ved at rumme og acceptere. Forståelse fører til kærlighed!


Da jeg forstod min egen smerte og min forvirret tankegang, jo bedre var jeg til at rumme og føle medfølelse over for mig selv og andre. Med et åben sind og nysgerrighed åbner du dit hjerte. Gå helt ud til kanten og se hvad der findes der... Grib øjeblikket - bliv i det! Sæt dit tempo ned og tilbring tid i nuet.

Du kan godt!

Hvis vi ikke kan påskønne den tid vi har nu - skulle universet så give os mere tid?


Konstant klager vi over, at vi mangler tid -og tid bliver pludselig den vigtigste fakta i vores liv og vi drøner der udad og glemme ofte de små ting i livet. Stop op - sæt tiden på pause og giv dig selv lov til at nyde livet.

Hvem bestemmer? DIG❤️
INTUITIONHvad er intuitionen...

Intuitionen er en indre dømmekraft,som udspringer fra din visdom/viden og styrke - din indre sandhed. En spontan indtrængning i bevidstheden af leg,skønhed og sandhed. Det øjeblik, hvor der ikke bliver stillet spørgsmålstegn, der hvor alt bare køre i et flow. Når vi lytter til og følger vores intuition, følger vi den mest naturlige måde at handle og leve på. Her vil tingene føles rigtige og sande for dig. Når vi ikke er i kontakt med intuitionen, kan det være pga at vi har lukket for kontakten af en eller anden årsag.

Vi er ikke tilstede eller nærværende og ofte glemmer vi at lytte til os selv og er ikke opmærksom på vores indre. Vi har simpelhen sat automatpiloten til, og glemmer alt om at være tilstede lige her og nu. Vi mennesker elsker at kontrollere alt og alle i vores liv pga frygt for det uvise, men det kan vi ikke. Livet giver os oplevelser,som vi ikke kan have kontrol over og det må vi accepter.

Mange af de oplevelser og udfordringer vi ikke havde forstillet os føre os ofte i en retning at udvikling og større selvindsigt. Når du føler dig fyldt med glæde, begejstring og energi, så køre intuitionen i et flow. Når du føler dig blokeret og uden energi, så over høre du intuitionen og dine handlinger og beslutninger bliver uklare.


Øvelse gør mester: Prøv at træn din evne til at bevidst at lytte til kroppen, dine tanker og dine følelser. Du vil træne din evne til at mærke din tilstand og handle positivt på det. Intuitionen er et stærkt redskab, så brug den og lad dig ikke overmane af usikkerhed -Tro på dig selv og dine fornemmelser.
Sådan blev jeg bedre til at lytte, når sjælen kalder ♥

Sådan blev jeg bedre til at lytte, når sjælen kalder ♥


Der er snart gået 6 år, hvor jeg for første gang stod i en meningskrise – en krise der for alvor larmede i hele min psyke og system. Jeg var lige blevet skilt og var i gang med en uddannelse og alene mor til en skøn pige. Jeg stod alene med alt og begyndte at ryde op og få orden i alle de ydre faktorer, for det var jeg rigtig god til… at ordne og fixe andre, og løbe så langt væk fra mine egen følelser, som var muligt.


Det jeg begyndte at mærke var noget, som jeg havde mærket før og kunne genkende - ja en smerte og bag denne smerte var der tomt, helt tomt - kun smerten fik lov til at fylde kroppen og sindet.


Jeg satte alle sejl ind for at løbe væk fra smerten, som jeg altid havde gjort! MEN denne gang kunne jeg ikke løbe væk fra smerten eller frygten for den forandring jeg skulle igennem.

Hver gang jeg prøvede blev jeg sat tilbage i smerten og den dybere længsels jeg følte under smerten, som jeg jo havde gjort alt for ikke at mærke..... 6 år i overhalingsbanen, hvor alt blev vendt på hovedet og alt det, som jeg troede på forsvandt ud i den blå luft.

Alle de masker, mønster og overbevisninger jeg havde pålagt mig begyndte at krakelerer og tro mig der var mange. Det første jeg skulle var, at mærke mine følelser igen og det gjorde sindssygt ondt, at være i smerten og lytte til den og ikke fornægte de svære følelser.


Accepterer det nye og slippe det gamle uden at dømme mig selv, med negative tanker som

” Det her kan jeg bare ikke finde ud af ” ” Hvorfor havde jeg ikke set det komme” ” Jeg er ikke god nok” og jeg kan komme med mange flere…


Jeg begynde at være blid mod mig selv og lytte til min intuition, ja det lyder nemt, men det er det ikke.

Det var en hel ny måde jeg skulle begynde at tænke på – omsorg til mig selv først og derefter andre. Også Slippe den forbandet kontrol og være tilstede i nuet uden altid, at skulle regne den ud, og være på forkant med alt, hvad der sker og ikke sker.

Jeg er nysgerrig på den proces jeg har været igennem og stadig er i gang med, fordi jeg bliver ved med at udvikle mig og der vil hele tiden komme nye sider af mig selv, jeg skal accepterer og være nysgerrig på..

Det er så spændende , at være nysgerrig på sig selv og de mønstre og overbevisninger vi har med os i bagagen


I TOMHEDEN OG MØRKET ER DER SÅ MEGET GULD AT HENTE ♥
Udfyld formularen her